Aikuisena partioon

Partioon voi liittyä minkä ikäisenä tahansa eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita. Meillä on toiminnassa mukana monta aikuisena mukaan tullutta johtajaa. Meidän toimintaan pääsee mukaan oli edeltävää partiokokemusta tai ei, autamme ja opastamme kyllä. Voit aluksi lähteä vaikka vain retkille mukaan tai tulla avuksi ryhmään muutaman kerran kuukaudessa. Pienestäkin panoksesta on suuri apu!

Tässä muutaman toimintaan aikuisena tulleen johtajan mietteitä omasta partiopolusta:

”Mä lähdin partioon lapseni perässä. Tyttö aloitti partion kaverin kanssa ekaluokkalaisena. Olin alkuun mukana juhlissa ja retkikuskina yms tapahtumissa tutustuen samalla lippukunnan johtajiin. Ilvekselle, kesällä 2013, lähdin yövierailulle, koska halusin nähdä miten iso leiri toimii ja nähdäkseni miten lapseni pärjää.

Sen leirin jälkeen minuun otettiin yhteyttä ja pyydettiin ohjaamaan lapseni ryhmää noin kerran kuussa. Koska lapsella ei ollut mitään sitä vastaan että äiti tulee mukaan niin suostuin- Asiaan vaikutti myös pelko, että lapsen harrastus olisi saattanut päättyä ohjaajapulan vuoksi. Alkuun pidin kokouksia kerran kuussa, mutta luonteeni mukaisesti haluan olla mukana täysillä siinä mitä teen. Kävin melko pian pj-kurssin ja vastuu johtamisesta ja toiminnan suunnittelusta kasvoi kuten muidenkin partiolaisten iästä riippumatta.”

Anu, ollut mukana nyt lähes kymmenen vuotta, toimii lippukunnanjohtajana ja tarpojaluotsina.

”Lapsi aloitti partion vuonna 2012 kokeillakseen mitä on olla partiolainen ja oppiakseen erillaisia tärkeitä asioita. Siitä asti olen kuskannut leireille, kokouksiin ja erilaisiin tapahtumiin ja nähnyt partion toimintaa todella paljon. Toinen lapsi liittyi partioon 2019 sisarensa innostuksen vuoksi ja hänkin on nauttinut harrastuksestaan ja nauttii edelleen. Vasta 2022 tammikuussa itse liityin, koska mielenkiinto partiota kohtaan nousi molempien lasten innokkuudesta ja toisen lapsen ryhmä kaipasi luotsia.

Olen uunituore Katajainen ja luotsi samoajaryhmälle. Katajaisena oleminen on minulle tärkeää, se on oma juttu, jossa on ystävät ja harrastuksen monipuolisuus. Katajaiset on humoristinen porukka, jolla naurua riittää. En uskonut, että aikani riittäisi koska mukamas on koko ajan kiire, mutta löysin harrastuksen, jolle riittää aikaa ja joka vie hetkeksi pois arjesta. Sekin että saan olla lähellä mulle tärkeitä asioita, kuten lapset, ystävät ja luonto. ”

Heljä, juuri aloittanut samoajaluotsi.

”Näin mainoksen, jossa mainostettiin partioharrastusta myös aikuisille. Tästä innostuneena läksin mukaan partiotoimintaan, jatkamaan lapsena kesken jäänyttä harrastusta. Olen saanut monta uutta ystävää ja vieläkin enemmän uusia hienoja kokemuksia. Partiossa on myös aikuisille omia tapahtumia. Aikuisena partiossa voit olla mukana juuri sellaisessa tehtävässä kuin haluaa.”

Ama, mukana noin neljä vuotta, aluksi johti ryhmiä, nyt mukana retkillä ja leireillä, meidän ”luottokokki”.

Jos kiinnostus herää, ota meihin yhteyttä (lahdenkatajaiset@gmail.com) ja mietitään yhdessä minkälainen tekeminen sinulle sopisi.

https://www.partio.fi/tule-mukaan/harrastus-aikuiselle/