Aikuisena partioon

Partioon voi liittyä minkä ikäisenä tahansa eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita. Meillä on toiminnassa mukana monta aikuisena mukaan tullutta johtajaa. Meidän toimintaan pääsee mukaan oli edeltävää partiokokemusta tai ei, autamme ja opastamme kyllä. Voit alkuksi lähteä vaikka vain retkille mukaan tai tulla avuksi ryhmään muutaman kerran kuukaudessa. Pienestäkin panoksesta on suuri apu!

 

Tässä muutaman toimintaan aikuisena tulleen johtajan mietteitä omasta partiopolusta:

”Mä lähdin partioon lapseni perässä. Tyttö aloitti partion kaverin kanssa ekaluokkalaisena. Olin alkuun mukana juhlissa ja retkikuskina yms tapahtumissa tutustuen samalla lippukunnan johtajiin. Ilvekselle, kesällä 2013, lähdin yövierailulle, koska halusin nähdä miten iso leiri toimii ja nähdäkseni miten lapseni pärjää.

Sen leirin jälkeen minuun otettiin yhteyttä ja pyydettiin ohjaamaan lapseni ryhmää noin kerran kuussa. Koska lapsella ei ollut mitään sitä vastaan että äiti tulee mukaan niin suostuin- Asiaan vaikutti myös pelko, että lapsen harrastus olisi saattanut päättyä ohjaajapulan vuoksi. Alkuun pidin kokouksia kerran kuussa, mutta luonteeni mukaisesti haluan olla mukana täysillä siinä mitä teen. Kävin melko pian pj-kurssin ja vastuu johtamisesta ja toiminnan suunnitelusta kasvoi kuten muidenkin partiolaisten iästä riippumatta.”

Anu, ollut mukana nyt neljä vuotta, johtaa ryhmää ja on hallituksessa.

 

Juu tulin ekaa kertaa katajaisiin 15-16 vuotiaana Puijon pakertajista, jossa olin muutaman vuoden ollut vartiolaisena. Olin juuri käynyt pj-kurssit ja sain katajaisista vedettäväksi vartioryhmän. Olin myös katajaisten vaeltajaryhmässä, kuten nimitykset silloin oli… Aikanaan harrastus sitten jäi, mutta mielessä oli monta kertaa palata jollain tavalla mukaan partiotoimintaan. Vuosi sitten törmäsin vanhaan partiokaveriin jonka ei paljon tarvinut suostutella alkamaan taas partiolaiseksi. 😊 Sain näin sitten tyttönikin mukaan partioon. ”

Miisa, ollut nyt vuoden toiminnassa mukana, johtaa ryhmää.

 

”Näin mainoksen, jossa mainostettiin partioharrastusta myös aikuisille. Tästä innostuneena läksin mukaan partiotoimintaan, jatkamaan lapsena kesken jäänyttä harrastusta. Olen saanut monta uutta ystävää ja vieläkin enemmän uusia hienoja kokemuksia. Partiossa on myös aikuisille omia tapahtumia. Aikuisena partiossa voit olla mukana juuri sellaisessa tehtävässä kuin haluaa.”

Ama, mukana noin neljä vuotta, aluksi johti ryhmiä, nyt mukana retkillä ja leireillä, meidän ”luottokokki”.

 

Jos kiinnostus herää, ota meihin yhteyttä (lahdenkatajaiset@gmail.com) ja mietitään yhdessä minkälainen tekeminen sinulle sopisi.

https://www.partio.fi/tule-mukaan/harrastus-aikuiselle/