Mukaan toimintaan

Partio-ohjelma on jaettu eri ikäkausiin, joissa jokainen lapsi ja nuori pääsee toimimaan yhdessä oman ikäistensä kanssa.

7–9-vuotiaat

7–9-vuotiaita partiolaisia kutsutaan sudenpennuiksi ja heidän ryhmäänsä laumaksi. Heidän toimintaansa kuuluvat leikit, seikkailut ja tarinat.

Viikoittaisissa kokouksissaan sudenpennut oppivat monipuolisen tekemisen kautta muun muassa ensiavun antamista, nuotion sytyttämistä sekä luonnossa liikkumista. Kaikki tehdään yhdessä lauman kanssa aikuisen opastuksella.

Meillä sudenpennut kokoontuvat Ankkurin kololla aina keskiviikkoisin, kello 17.30-18.45

10–12-vuotiaat

10–12-vuotiaita partiolaisia kutsutaan seikkailijoiksi. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja heille tulee tutuksi niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin.

Meillä on kaksi seikkailijaryhmää:

Uudet seikkailijat kokoontuvat Keskustan kololla tiistaisin klo 17.30-19.00 (10-11-vuotiaat uudet lapset, tai sudenpennuista siirtyvät).

Jatkavien seikkailijoiden ryhmä kokoontuu Ankkurin kololla tiistaisin klo 17.30-19.00 (11-12 -vuotiaat, jo viime vuonna olleet).

12–15-vuotiaat

12–15-vuotiaat partiolaiset ovat tarpojia. Tarpojien kaikessa tekemisessä korostuu yhdessä tekeminen, kehittyminen ja elämykset.

Uusi aloittava ryhmä kokoontuu torstaisin kello 17.00-18.15 Keskustan kololla.

15–17-vuotiaat

15–17-vuotiaita partiolaisia kutsutaan samoajiksi. Samoajilla on myös omaa toimintaa, mutta olennaisena osana ikävaihetta on johtamisharjoittelu.

Meillä on kaksi samoajavartiota:

Lahden Sinisten kanssa toimiva yhteisryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 19.00-20.30

Katajaisten oma ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin kello 18.00-20.00

18–22-vuotiaat

18–22-vuotiaat partiolaiset ovat vaeltajia. Vaeltajien toiminnan painopisteenä on henkilökohtainen kasvu ja yhä vastuullisempiin tehtäviin siirtyminen.

Vaeltajat kokoontuvat erikseen sovittuina aikoina netin välityksellä.

Aikuiset

Partiotoiminta on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mukaan tarvitaan myös aikuisia, eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita. Lue lisää partion vapaaehtoistoiminnasta.

Jos aika ei riitä vielä oman ryhmän johtamiseen, meille saa tulla avuksi vaikka vain kertaluontoisesti retkille ja leireille.

Meillä on aktiivinen ja hyvä johtajaporukka, joka kokoontuu kuukausittain johtajiston merkeissä. Tähän porukkaan mahtuu aina mukaan.