Mukaan toimintaan

Partio-ohjelma on jaettu eri ikäkausiin, joissa jokainen lapsi ja nuori pääsee toimimaan yhdessä oman ikäistensä kanssa.

7–9-vuotiaat

7–9-vuotiaita partiolaisia kutsutaan sudenpennuiksi ja heidän ryhmäänsä laumaksi. Heidän toimintaansa kuuluvat leikit, seikkailut ja tarinat.

Viikoittaisissa kokouksissaan sudenpennut oppivat monipuolisen tekemisen kautta muun muassa ensiavun antamista, nuotion sytyttämistä sekä luonnossa liikkumista. Kaikki tehdään yhdessä lauman kanssa aikuisen opastuksella.

Meillä sudenpennut kokoontuvat keskustan kololla aina tiistaisin, kello 18.00-19.00

10–12-vuotiaat

10–12-vuotiaita partiolaisia kutsutaan seikkailijoiksi. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja heille tulee tutuksi niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin.

Meillä on kaksi seikkailija ryhmää:

Uudet seikkailijat kokoontuvat keskustan kolo keskiviikkoisin klo. 17.30-18.30 (10-11-vuotiaat uudet lapset, tai sudenpennuista siityvät)

Jatkavien seikkailijoiden ryhmän kokoontumispaikkana toimii Ankkurin seurakuntakoti, ja siellä he kokoontuvat tiistaisin kello 17.00-18.30 (11-12-vuotiaat, jo viime vuonna olleet).

12–15-vuotiaat

12–15-vuotiaat partiolaiset ovat tarpojia. Tarpojien kaikessa tekemisessä korostuu yhdessä tekeminen, kehittyminen ja elämykset.

Meillä on kaksi aktiivista ja pirteää tarpojaryhmää, joista uuteen ryhmää mahtuu vielä mukaan!

Uusi ryhmä kokoontuu torstaisin keskustan kololla kello 17.30-19.00

Vanhat, jatkavat kokoontuvat tiistaisin kello 18.30-20.00 keskustan kololla

15–17-vuotiaat

15–17-vuotiaita partiolaisia kutsutaan samoajiksi. Samoajilla on myös omaa toimintaa, mutta olennaisena osana ikävaihetta on johtamisharjoittelu.

Samoajat kokoontuvat pääosin aina maanantaina 17.00-18.30, mutta tarkempaa tieto kannattaa kysyä jos kiinnostaa.

18–22-vuotiaat

18–22-vuotiaat partiolaiset ovat vaeltajia. Vaeltajien toiminnan painopisteenä on henkilökohtainen kasvu ja yhä vastuullisempiin tehtäviin siirtyminen.

Syksyllä alkaa uusi vaeltaja porukka, joka toimii yhdessä Launeen Lähdesiskojen kanssa. Kysy lisää jos kiinnostaa!

Aikuiset

Partiotoiminta on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mukaan tarvitaan myös aikuisia, eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita. Lue lisää partion vapaaehtoistoiminnasta.

Jos aika ei riitä vielä oman ryhmän johtamiseen, meille saa tulla avuksi vaikka vain kertaluontoisesti retkille ja leireille.

Meillä on aktiivinen ja hyvä johtajaporukka, joka pääsääntöisesti koostuu aikuisista. Tähän porukkaan mahtuu aina mukaan